Filmen met je smartphone tips

15.03.2019
462

Een kwaliteitsvolle microfoon zorgt voor sterke audio. De meeste zijn kleine tafelstatieven waarmee je een smartphone als webcam gebruikt.

Hmm, dat is zonde! Een veelgemaakte misser bij filmen door amateurs is het over­matige gebruik van de zoomoptie. De instelmogelijkheden van de camera op een smartphone verschillen per producent en per camera-app. Ga je mensen ook interviewen voor een item, dan is een handmicrofoon een goede tool om aan te schaffen.

Ga als het even kan niet lopen tijdens het filmen, want dat levert bijna ­altijd schommelende beelden op.

Schrijven voor social media Training. Less is more, do it right, filmen met je smartphone tips, let dan op waar je filmt. Maak dus gerust verschillende opnamen voor een scne en film altijd een paar seconden langer door.

Als je er toch voor kiest om het omgevings- geluid te gebruiken, zijn er een aantal good-to-knows. Zo kan ik perfect zien waar ik zit en wat er nog beter kan.

Tot nu toe heb ik ook alle filmpjes met mijn Smartphone gemaakt.

De instelmogelijkheden van de camera op een smartphone verschillen per producent en per camera-app.
 • Zo kan ik perfect zien waar ik zit en wat er nog beter kan.
 • Als je tegen het licht in filmt, zullen je objecten donker worden. Op zich geen probleem maar kan irritant zijn als dit meerdere malen voorkomt.

Het gebruik van beeldmateriaal

Vind je bijvoorbeeld mijn Cuba video ook slechte kwaliteit? Telefoon in het water: Voor een prettig ritme helpt het om de scènes op een leuke achtergrondsong te monteren. Filmen met je smartphone: Het blijft een softwarematige oplossing, maar soms ziet het er toch verrassend goed uit.

Dan is horizontaal filmen de beste optie.

 • Abonnee worden doet u in een handomdraai!
 • Staan er bijvoorbeeld lelijke uitspraken op de muur?

Alles gaat dus met een digitale zoom en inzoomen vermindert snel de beeldkwaliteit. Op deze manier stelt de camera scherp! Door simpelweg op het slotje te drukken. Bekijk deze 5 tips voor mooie… 9 jul Snel een video bewerken op je smartphone. Dat is hooguit acceptabel bij een heftige actiefilm.

YouTube ondersteunt namelijk op het moment nog geen verticale films. Wil je niet dat videokijkers misselijk worden, hou je mobiel tijdens het filmen dan zo stabiel mogelijk. Kies niet per definitie de stijl muziek waar je zelf met alle liefde dagelijks naar luistert.

Een goede achtergrond is erg belangrijk voor de sfeer van je video. Dit is omdat veel mensen filmpjes op hun mobiel kijken. Dit artikel is eerder verschenen afbeeldingen verjaardag vrouw dieren Plus Magazine mei. Een beetje zoomen om de compositie te versterken mag, maar doe dat met mate. Verder is de kwaliteit goed, filmen met je smartphone tips.

Breadcrumb Navigation

Kijk ook naar de sfeer die je in je video wilt uitstralen, die goed bij je verhaal past en wat de gemiddelde kijker prettig vindt. De enige uitzondering op dit moment is de iPhone 7 Plus die twee lenzen heeft groothoek en tele wat het equivalent is van 2x optische zoom.

Dit artikel is eerder verschenen in Plus Magazine mei Maar deze 7 simpele filmtips wel! Het is een logisch automatisme maar het komt de video niet ten goede; alsof je door een brievenbus kijkt.

 • Zorg er bij het monteren voor dat de scènes en de totale film niet te lang worden.
 • Mocht je mij al kennen via mijn Facebook pagina, dan weet je dat ik af en toe eens een video maak.
 • Dat is hooguit acceptabel bij een heftige actiefilm.
 • Ik heb de 5SE.

Alsof je zit te kijken naar een goedkope kungfufilm uit de jaren zeventig. Een tripod, een microfoon en een smartphone? Ik heb deze week mijn eerste timelapse gemaakt.

Film horizontaal met je smartphone. Dit leidt af van de boodschap. Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je de video gaat posten. Dat voorkomt ongewenste vingerclose-ups.

Filmen met je smartphone

De camera bij een smartphone zit vrij dicht tegen de rand, dus het is makkelijk onbedoeld een vinger in beeld te krijgen. YouTube ondersteunt namelijk op het moment nog geen verticale films.

Voor de mensen die een microfoon hebben:.

Leuk, ik ben benieuwd naar je toekomstige creaties. Een kwaliteitsvolle microfoon zorgt voor sterke audio. Mocht je mij al kennen via mijn Facebook pagina, dan weet je dat ik af en toe eens een video maak.

 • Duitse staande hond bruin
 • Langste brug europa zwitserland
 • Hoofdsteden van de wereld
 • Aux kabel met microfoon mediamarkt