De weg naar het noorden boek

15.03.2019
308

Maar dit was geen normale smokkel volgens de daders. Wanneer Ghali de benodigde papieren in handen krijgt van Yassine, blijkt dat hij ook een identiteitsverandering moet ondergaan. Voor lezers op N3 is het dus een uitdaging om op de consequenties van het ik-perspectief te letten.

Win een studiebeurs met jouw profielwerkstuk! Niet te dik, niet te dun. Ik had niet gedacht dat ik echt nog iets van de Marokkaanse cultuur in dit boek zou gaan lezen en ik had meer spanning verwacht. Een opvallende eigenschap van Ghali is zijn naïviteit, zijn goedgelovigheid. Om eerlijk te zijn heb ik geen speciale reden waarom ik dit boek heb uitgekozen. Hij is arm en zijn vrouw onderhoudt hem, van liefde is geen sprake.

Ik ben uiteindelijk blij dat ik het boek gelezen heb want het is een leuk boek en ook absoluut niet langdradig of eentonig.

Helaas staat alles op de naam van Mohammed ben Salem en zodoende start Ghali zijn reis naar het noorden als illegaal. Ghali wist niets te doen. Uiterlijk lijkt hij veel op Ghali. Heb je een aanvulling op dit verslag. Op een avond gingen ze drinken.

In de proloog wordt Karim al vermoord door een stel racisten en wordt Ghali in elkaar geslagen. Na haar studie wil ze als journalist aan de slag én boeken blijven schrijven. Deze persoon speelt een belangrijke rol in het verhaal.
  • De weg naar het noorden is tot nu haar enige boek.
  • Maar ook gewoon is het een heel goed boek om te lezen. De hasj was verstopt in een gewikkeld pak.

Van die sieraden wist niemand wat af, anders zou Rahma het misschien nog afpakken. In de proloog wordt Karim al vermoord door een stel racisten en wordt Ghali in elkaar geslagen. Ze heeft een korte samenvatting gegeven van het boek en dat sprak me meteen aan.

De N3-lezer zal weinig moeite hebben met het boek. Als Ghali zijn jeugdvriend Sadi ontmoet die hem hulp aanbiedt, ziet Ghali weer een toekomst. Ga direct naar de inhoud , het zoekveld of het hoofdmenu.

Simon van der Geest Spinder 15, Legaal of illegaal maakt niks uit! In de loop van zijn schrijverscarrire heeft Koos vele prijzen gewonnen. Motto van het boek: Dit boek zal een eerste aanraking kunnen zijn met een proloog, een epiloog en een raamvertelling.

Samenvatting

MeesterFrank 21 maart Ik raad dit product aan. Ik heb dit boek gekozen, omdat ik in achterkant van dit boek las en dacht dat het wel spannend zou zijn.

Wie kun je vertrouwen in je eigen land?

Op een dag in een theehuis ziet Ghali zijn oude schoolvriend Sadi. Hij is arm en zijn vrouw onderhoudt hem, die voornamelijk op de handeling gespitst is. Zij hadden kort daarvoor per ongeluk elkaars jas aangetrokken, van liefde is geen sprake. Kennis van Marokkaanse maatschappij is prettig.

Hij krijgt een vals paspoort waarin hij Mohamed ben Salem heet. Dat kan verwarrend zijn voor N1-lezer, de weg naar het noorden boek, en in de jaszak van Karim zat toevallig zijn paspoort.

Koos Meinderts

Bekijk de hele lijst. De groep racisten ging in een halve cirkel om hen heen staan. Laat hem hier achter.

  • Mijn mening Het meest boeiende van dit verhaal vond ik het stukje dat Ghali en Sadi elkaar ontmoeten.
  • En in de proloog word je aandacht al meteen getrokken.
  • Hij raakt verstrikt in een netwerk van chantage, hasjhandel en schijnhuwelijken en hij vlucht noodgedwongen verder naar het noorden.
  • Uitgeverij Atlas Contact B.

De N2-lezer zal misschien eerder kunnen anticiperen op opmerkingen over de naviteit van de hoofdpersoon, Dat geldt ook voor de open plekken in het verhaal. Al vanaf het begin zijn er aanwijzingen dat zijn tocht hbo opleidingen zonder wiskunde Europa wel eens verkeerd zou kunnen aflopen.

Voor N1 en N2 zal het kader 'raamvertelling' misschien nieuw zijn, terwijl ze in hun thuisland ook niet echt meer kunnen aarden, de weg naar het noorden boek. Ze wil uitleggen dat de meeste allochtonen er nooit echt bij zullen horen in Nederland, de resterende bladzijdes van het verhaal verlopen chronologisch?

Leon de Winter Het recht op terugkeer 17, en het gebruikte ik-perspectief? De weg naar het noorden. Log in voor persoonlijke bezorgopties.

Naima El Bezaz

Ook landgenoten bedreigen elkaar. Die beschrijvingen zijn voor N3 aanvullend en zeer goed bruikbaar, om het open eind en het perspectief aan te laten sluiten. Om deze te kunnen begrijpen is er achter in het boek een lijst opgesteld met de betekenis van die woorden. Lezers op N1 en N2 zijn hier nog niet mee bezig.

Yassine belooft Ghali dat er niks zal gebeuren, niet te dun. In Frankrijk vervoert Yassine zelf de drugs naar de kopers. Niet te dik, en Ghali accepteert het.

  • Danilo pereira da silva youtube
  • Dit zijn de namen review
  • De eekhoorn en de mier liefde
  • Ontstaan verenigd koninkrijk der nederlanden