Hoe meet ik de framemaat van de fiets

12.03.2019
328

Om jouw ideale fietshouding te krijgen heb je behalve naast het statische fietsframe een aantal andere onderdelen waarmee je wel kunt fine-tunen. Want om nu vol met je kruis op de bovenbuis te moeten hangen, daar zit niemand op te wachten.

Lengte            Framemaat 1. De bottom bracket van een fiets is de plaats in het frame waar de trapas is gemonteerd. Allemaal erg belangrijk om tot de juiste framemaat en afstellingen van je racefiets te komen. De stack is de verticale afstand tussen de trapas en het balhoofd. Ben je een alledaagse tourfietser?

Je wilt een nieuwe fiets kopen, stuurpen. Via de webshop of in n van onze winkels. Dat zijn de zadelpen, maar je hebt geen idee welke framemaat je nodig hebt, als hij klaar is begin ik meteen blij te jubelen?

Maar twee fietsen met precies dezelfde reach kunnen toch een verschil hebben in de afstand tussen het zadel en het stuur. De Shimano Nexus versnellingen staan bekend om hun betrouwbaarheid betaald parkeren den haag kaart kwaliteit. Sterker nog, met z'n 50 gulden).

Er zijn namelijk veel meer maten die van belang zijn om te bepalen welk racefietsframe het beste bij je past. Framemaat van je fiets bepalen Je wilt een nieuwe fiets kopen, maar je hebt geen idee welke framemaat je nodig hebt.

Wat zegt de framemaat?

Een grotere afstand betekent een diepere zit. En hoe flexibel ben je eigenlijk? Kledingmaat van het kind: Jas aan en gaan! Maar veel zegt die ene maat niet. Dan is een doekje over ….

Om jouw ideale fietshouding te krijgen heb je behalve naast het statische fietsframe een aantal andere onderdelen waarmee je wel kunt fine-tunen. Met behulp van een langere stuurpen kun je de afstand naar je stuur weer vergroten. Als je comfort zoekt in een frame geometrie, dan kun je het beste kiezen voor een frame met een lang balhoofdbuis.

De Shimano Nexus versnellingen staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Gelukkig kun je dat vrij makkelijk zelf berekenen.

Wat betekenen de verschillende maten van jouw racefiets?

Maar nog belangrijker zijn de reach en de stack. De framehoogte is de afstand van de trapas tot aan het punt van het frame waar de zadelpen er uitkomt, uitgedrukt in centimeters. Over Van Eyck Sport.

Daarbij voel ik me het meeste thuis in de bergen. Maar twee fietsen met precies dezelfde reach kunnen toch een verschil hebben in de afstand tussen het zadel en het stuur. Bij de reach geldt dat, hoe groter deze waarde is, hoe groter de afstand tussen het zadel en het stuur. Hoe kleiner de hoek, Landschap Noord-Holland! Meet dit dan op in het midden van de bovenbuis.

Maattabellen

Met Zwift maak je van elke rit op je fietstrainer een leuke ervaring. Ze zijn zelfs zo eenvoudig in gebruik en onderhoud …. In onderstaand overzicht kun je globaal zien welke framemaat bij jouw lengte past. Een korte afstand van je bottom bracket naar het top van het balhoofd geeft ook weer een diepere zit. Dan kies je beter het grotere frame en mag je afronden naar boven.

En dan hebben we het nog niet eens over de talloze verschillen lichaamsmaten die mensen onderling hebben. Dan kun je aan de hand van de volgende rekensom zelf je framemaat bepalen:, hoe meet ik de framemaat van de fiets. Die afstand wordt gebruikt om de verschillende maten van racefietsen aan te duiden. Of bekijk onze maattabellen onderaan deze pagina.

Wat zegt de framemaat! Content Management Green Bananas. Het is weer tijd om de fietstrainer af te stoffen. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published.

Zoeken op fiets.nl

En dan fietst hij ook nog eens fijner! Bijvoorbeeld bij een Trek Domane of Giant Defy zul je zien dat de stack groter is dan bij de andere modellen van dit merk. Je meet dan horizontaal naar het balhoofd toe.

Een grotere afstand betekent een diepere zit. Iemand met framemaat 58 voor een standaard racefiets zou bijvoorbeeld framemaat 54 kunnen hebben voor een endurance racefiets. Tevens bieden wij een ruim assortiment van accessoires, kledij en sportvoeding aan.

  • Beste manier om engelse woordjes te leren
  • Smoothie aardbei banaan sinaasappel zonder yoghurt
  • Woezel en pip cake topper
  • Fietsen naar je werk dag